Marktleider in bouwpakketten

Snijtechniek Brabant is in 1991 begonnen met het leveren van bouwpakketten voor de jachtbouw (tot 25m), mega jachtbouw (tot 180m) en werkvaartuigen. Werken met staal en aluminium is een dagelijkse bezigheid.
Door autonome groei en innovatie is het nu marktleider van casco botenbouwers in Nederland en Duitsland. Botenbouwers uit Engeland, Frankrijk, Spanje en Turkije zijn ook kind aan huis.

Naast het in huis bewerken van profielen wordt ook intensief samengewerkt met lokale bedrijven voor het 3D omvormen en assembleren van onderdelen. Kwaliteit en flexibiliteit zijn hierbij belangrijke waarden. 

Samenwerken en innovatie als basis 

Innovatie en samenwerken is bij Snijtechniek Brabant niet een modewoord maar onderdeel van de dagelijkse bezigheid. Mede door samenwerking met andere partijen en een subsidie van Maritieme Innovatie Projecten is de ‘freescel’ ontwikkeld. Deze ultramoderne freesmachine bewerkt aluminium waarbij 35% minder energie wordt verbruikt dan bij conventionele technieken. Tevens vindt een reductie plaats van 100% uitstoot aan verbrandingsgassen en wordt snijafval 100% gerecycled. De freesmachine bewerkt zeer grote platen en is 24 uur per dag, 7 dagen per week inzetbaar. Dit is uniek in de wereld.

Naast deze ‘freescel’ is een radiografisch bestuurbare ‘lorrie’ ontwikkeld waarmee het plaatwerk aan- en afgevoerd kan worden. Het veilig verplaatsen van materiaal op en af de lorrie gebeurt door een uniek vacuüm liftsysteem. 

Lokaal en regionaal betrokken 

Lokale betrokkenheid met de omgeving toont Snijtechniek Brabant door sponsoring van (sport)evenementen. Ook is het bestuurslid van ondernemersvereniging VOG en School & Techniek Geertruidenberg. Deze organiseren ondermeer het voorleesontbijt, door vakmensen voor kinderen van groep 1 t/m 3. Ze organiseren speciaal voor kinderen open bedrijvendagen en ‘de week VAN’. Meer dan 800 kinderen uit groep 5 t/m 7 bezoeken dan een bedrijf uit de bouw, metaal, etc. 
 
Samenwerken, innovatie en menselijke betrokkenheid: dan denk je aan Brabant.

2019 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. Cookie verklaring. Privacy policy