De gecreëerde onderdelen voor het bouwpakket moeten zo efficiënt mogelijk worden ingedeeld in de juiste plaat(nesten). Het gunstige effect van het beter nesten op platen is een vermindering van het materiaalverbruik.

Waar vroeger het nesten veelal met de hand werd uitgevoerd, wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van volledig automatische nestprogramma’s. Dergelijke programma’s sorteren alle onderdelen eerst op plaatdikte. Hierbij is het van belang om rekening te houden met de onderlinge afstand tussen de onderdelen. Deze is minimaal 10 mm, bij dikkere platen is het raadzaam om 20 tot 30 mm te nemen. 

Na het nesten dienen alle gegevens geschikt gemaakt te worden voor de snijmachine die het beste aansluit bij de opdracht. Na het bepalen van de snij-route is het programma klaar om uitgeschreven te worden naar de gewenste machinecode. 

 

Contact voor nesten en coderen

Onze professionele werkvoorbereiders zorgen met hun jarenlange ervaring en expertise uiteraard voor de meest gunstige indeling van uw platen en snij-route. Informeer naar deze kostenbesparende mogelijkheden! 

2019 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. Cookie verklaring. Privacy policy