Over ons

Snijtechniek Brabant is al jaren een vertrouwde naam in de branche en is opgericht in 1991. Sindsdien zijn wij gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige bouwpakketten voor de jacht- en scheepsbouwindustrie.
 
Om te kunnen voldoen aan de vraag vanuit de (nationale en internationale) markt was al vrij snel na de oprichting uitbreiding van zowel het machinepark als de locatie noodzakelijk.

Ons moderne machinepark is vervolgens geleidelijk vergroot en wordt aangestuurd door een professioneel en ervaren team. 

De locatie aan de Forellenweg 6 in Raamsdonksveer beschikt momenteel over een 6.000 m2 grote fabriek.
 

Ervaren totaalleverancier

Om in de toekomst een snelle levering en korte wachttijden te blijven garanderen, beschikken we over een grote voorraad. Naast het bestaande machinepark, hebben we voldoende ruimte beschikbaar voor het plaatsen van nieuwe innovatieve machines. 

Onze productportefeuille bestaat uit productievoorbereiding, nesten (optimaal indelen van platen) en coderen en het geschikt maken van informatie en gegevens voor freesmachines.

Kortom, Snijtechniek Brabant is uitgegroeid tot een ervaren, vooruitstrevende en innovatieve totaalleverancier, die professionaliteit en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan!

 

Marktleider in bouwpakketten 

Snijtechniek Brabant is in 1991 begonnen met het leveren van bouwpakketten voor de jachtbouw (tot 25m), mega jachtbouw (tot 180m) en werkvaartuigen. Werken met staal en aluminium is een dagelijkse bezigheid. Door autonome groei en innovatie is het nu marktleider van casco botenbouwers in Nederland en Duitsland. Botenbouwers uit Engeland, Frankrijk, Spanje en Turkije zijn ook kind aan huis. Naast het in huis bewerken van profielen wordt ook intensief samengewerkt met lokale bedrijven voor het 3D omvormen en assembleren van onderdelen. Kwaliteit en flexibiliteit zijn hierbij belangrijke waarden.  

Samenwerken en innovatie als basis  

Innovatie en samenwerken is bij Snijtechniek Brabant niet een modewoord maar onderdeel van de dagelijkse bezigheid. Mede door samenwerking met andere partijen en een subsidie van Maritieme Innovatie Projecten is de ‘freescel’ ontwikkeld. Deze ultramoderne freesmachine bewerkt aluminium waarbij 35% minder energie wordt verbruikt dan bij conventionele technieken. Tevens vindt een reductie plaats van 100% uitstoot aan verbrandingsgassen en wordt snijafval 100% gerecycled. De freesmachine bewerkt zeer grote platen en is 24 uur per dag, 7 dagen per week inzetbaar. Dit is uniek in de wereld. Naast deze ‘freescel’ is een radiografisch bestuurbare ‘lorrie’ ontwikkeld waarmee het plaatwerk aan- en afgevoerd kan worden. Het veilig verplaatsen van materiaal op en af de lorrie gebeurt door een uniek vacuüm liftsysteem.  

Lokaal en regionaal betrokken

Lokale betrokkenheid met de omgeving toont Snijtechniek Brabant door sponsoring van (sport)evenementen. Ook is het bestuurslid van ondernemersvereniging VOG en School & Techniek Geertruidenberg. Deze organiseren ondermeer het voorleesontbijt, door vakmensen voor kinderen van groep 1 t/m 3. Ze organiseren speciaal voor kinderen open bedrijvendagen en ‘de week VAN’. Meer dan 800 kinderen uit groep 5 t/m 7 bezoeken dan een bedrijf uit de bouw, metaal, etc. Samenwerken, innovatie en menselijke betrokkenheid: dan denk je aan Brabant.

Kwaliteits normen

Wanneer klanten bij Snijtechniek Brabant een product laten ontwikkelen, ontvangen ze een ‘schoon’ product. Het kwaliteitssysteem wordt gebruikt in het kader van verbetermanagement. Door een continu verbeteringsproces wil Snijtechniek Brabant zich blijven aanpassen aan haar omgeving en de klant de kwaliteit bieden die wordt verwacht. Bij Snijtechniek Brabant is een centrale rol weggelegd voor de wens van de klant. Deze klantgerichtheid wordt als primaire gedachte gehanteerd in het kwaliteitszorgsysteem. Certificering van het kwaliteitssysteem toont aan dat Snijtechniek Brabant voldoende maatregelen voor de kwaliteitsbeheersing heeft getroffen.

Machinepark

Ons machinepark bestaat uit twee professionele plasma snijmachines, een houtfrees machine, vier moderne aluminium freesmachines, een aluminium profielen freesmachines. Daarnaast beschikken wij over machines voor 2D en 3D vormwerkzaamheden. Ook bestaat ons machinepark uit 2 flatbed kleurenprinters waarmee we kleur kunnen printen op aluminium of metaal. Voor meer informatie over de mogelijkheden van ons machinepark kunt u contact met ons opnemen.

MBK Innovatie Top 100

De MKB Innovatie Top 100 biedt vernieuwers in het MKB dé springplank naar kennis en (nieuwe) netwerken! Nieuwe producten, diensten en technologie vormen de belangrijkste weg naar nieuwe omzet voor de BVNL. De MKB Innovatie Top 100 laat zien welke betekenis de innovatieve bedrijven hebben voor de Nederlandse economie. Op 11 juni 2014 presenteerden de Kamer van Koophandel, Mercedes-Benz en NRC Media voor de negende keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd. Een mooie 6e plaats voor Snijtechniek-Brabant op deze indrukwekkende ranglijst!

2020 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. Cookie verklaring. Privacy policy