Duurzaamheid bij Snijtechniek Brabant

Snijtechniek Brabant is een vertrouwde naam in de branche en is opgericht in 1991. Sindsdien zijn wij gespecialiseerd in het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige bouwpakketten voor onder andere de jacht- en scheepsbouwindustrie. 

Je bouwpakket bij Snijtechniek Brabant laten frezen is een duurzame keuze.

Efficiënte werkvoorbereiding

We werken met een smartplanning zodat mogelijke conflicten in het begintraject worden gesignaleerd en vroegtijdig in het proces worden opgelost. Efficiëntie staat centraal in ons proces. Onze professionele werkvoorbereiders zorgen met hun jarenlange ervaring en expertise voor de meest gunstige indeling van jouw platen met onze CAD/CAM-software. Door het efficiënt indelen van de gecreëerde aluminium onderdelen in de juiste plaat(nesten) wordt het materiaal optimaal gebruikt.

 

Aluminium frezen

Onze snijpakketten worden gerealiseerd door middel van de modernste print- en freestechnieken. Met de innovatieve droog-freestechniek produceren we een stuk minder CO2-uitstoot en het restproduct wordt volledig gerecycled. Door het droog-frezen is er minder energie nodig om het materiaal te verwerken tegen over conventionele technieken. Al het schroot-en frees afval gaat retour naar de fabriek. Zij hergebruiken het weer voor het produceren van nieuw aluminium. Met het freesproces breng je geen warmte in het product, daardoor verzwakt en krimpt het materiaal niet. Doordat Snijtechniek Brabant droog freest, zonder koeling of smering, hebben het lasproces en de verfsystemen geen last van vervuiling. Het freesproces is ook ten alle tijden haaks en schoon, dat betekent dat schoonslijpen niet nodig is, zodat er direct gelast kan worden. Door middel van 3d-frezen met onze 5-assige machines, zijn we in staat nauwkeurig en complexe onderdelen te vervaardigen. En door direct laskanten en verjongingen aan te frezen, kunnen de lassers van onze klanten sneller, efficiënter en gezonder werken.  Onze snijpakketten worden daarnaast voorzien van geprinte laslengtes en QR-codes, zodat onderdelen makkelijker te herkennen en te plaatsen zijn. Dit bespaart een hoop tijd voor de bouwers. We sorteren onze onderdelen in overleg en volgens opgave van de klant. Alle onderdelen zijn bij ons doormiddel van de geprinte QR-codes met de Snijtechniek Brabant App traceerbaar, zowel op status onderdeel als op certificaat niveau traceerbaar. Het is ook mogelijk om via deze QR-code en app alle andere documenten aan de onderdelen te koppelen die wenselijk zijn. Het bouwproces van onze klanten kan daardoor efficiënter verlopen. Onze vooruitstrevende werkwijze levert maar liefst een bouwbesparing op van gemiddeld 30% tegenover de conventionele technieken.

 

Sociaal duurzaam

Wij zorgen voor de best mogelijke werkplekken met doorgroeimogelijkheden. In de fabriek wordt het percentage fijnstof in de lucht constant gemeten. Dit is een van de voorzieningen om zo onze medewerkers van een gezonde en goede werkplek te voorzien. We zijn daarnaast een erkend leerbedrijf en we hebben doorlopend stagiaires. Snijtechniek Brabant heeft een eigen opgezet leerprogramma, zodat de medewerkers zich blijven ontwikkelen. Met dit leerprogramma zijn er ontwikkelingen binnen het vakgebied mogelijk maar ook buiten.  Lokale betrokkenheid toont Snijtechniek Brabant door sponsoring van (sport)evenementen in de omgeving. Samenwerken, innovatie en menselijke betrokkenheid: dan denk je aan Snijtechniek Brabant.

 

Een duurzaam staaltje aluminium freeswerk

Ook ons materiaal is relatief duurzaam. Wij verwerken hoofdzakelijk Aluminium. Dit is het meest voorkomende metaal op aarde en wordt gewonnen uit bauxiet erts. Hierdoor wordt het in vergelijking met andere metalen niet snel schaars. In eindgebruik is aluminium vooral duurzaam. Zo heeft het aluminium een lange levensduur, is het materiaal relatief licht en daarnaast ook onderhoudsarm.  Hierdoor vereist aluminium minder onderhoud dan andere metalen. Aan het eind van de levensloop wordt het overgrote deel van aluminium gerecycled zonder kwaliteitsafname. Dit maakt het materiaal nog duurzamer. Volgens The International Aluminium Institute is zelfs 75% van het aluminium wat ooit geproduceerd is nog steeds in gebruik. Wij verwerken uitsluitend gecertificeerd aluminium van hoogwaardige kwaliteit.

 

Andere activiteiten om de omgeving te verbeteren

Boven op ons productiepand bevinden zich 400 zonnepanelen die de kantoren en een deel van de fabriek voorzien van stroom. Verder zijn we ook continue in gesprek met onze toeleveranciers hoe de recycling van al onze materialen verbeterd kan worden en hoe de afvalstroom verminderd kan worden. Ook mooi om te zien is dat onze vaste transporteur al bezig is met voor bepaalde ritten met elektrische trucs aan het rijden is. We hopen hier in te toekomst meer van te zien.

 

Kortom, Snijtechniek Brabant is een ervaren en vooruitstrevende partner, die innovatie, duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan!

Partnership Water Revolution Foundation

“Snijtechniek Brabant as a corporate partner of the Water Revolution Foundation means that we want to be an exemplary in being the sustainable supplier for the yacht industry by milling aluminium in an innovative way to make the planet great again.“

Snijtechniek Brabant is een corporate partner van Water Revolution Foundation. Het doel van Water Revolution Foundation is om de footprint van de jachtindustrie te neutraliseren en de kostbare oceanen van de wereld te behouden. Wij willen hierin een rol spelen om met onze innovatieve productiemethode het voorbeeld te zijn als duurzame leverancier voor de jachtindustrie.   

 

 

Lees meer over onze duurzaamheid
Water revolution foundation
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.