Plasma snijden

Plasma snijden is een proces dat gebruik maakt van geïoniseerd gas (plasma) dat met hoge snelheid door een beperkte opening (toorts) het metaal bereikt. Het metaal wordt dusdanig verwarmd door het plasma dat deze smelt. Hierdoor ontstaan sneden. Door te kiezen voor een zodanig hoge hoeveelheid plasma, wordt het tot smelten gebrachte materiaal meteen uit de snede verwijderd.

Wanneer kiezen voor plasma snijden?

Plasmasnijden is een veelgebruikte techniek van metaal snijden. De inbreng van warmte zorgt ervoor dat het materiaal smelt en verbrand, hierdoor wordt het metaal gescheiden. Deze techniek wordt vaak ingezet voor het uitsnijden van gewenste vormen uit staalplaat tussen de 3 en 35mm dik. Plasmasnijden is één van onze expertises binnen Snijtechniek Brabant. Bekijk de video hieronder van onze plasmasnijder aan het werk.

Voordelen van plasma snijden zijn:

  • Hoge snijsnelheid;

  • Uiterst nauwkeurig;

  • Weinig plaatvervorming;

  • Haakse sneden;

  • Amper nabewerking vereist (dus goede lasbaarheid).

Contact voor plasma snijden

Plasma snijden is 1 van onze expertises. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Informeer naar onze mogelijkheden! U kunt hiervoor terecht op onze contactpagina. Daarnaast kunt u natuurlijk bellen of contact opnemen via het onderstaande formulier.

2019 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. Cookie verklaring. Privacy policy