Plasma snijden

Plasma snijden is een proces dat gebruik maakt van geïoniseerd gas (plasma) dat met hoge snelheid door een beperkte opening (toorts) het metaal bereikt. Het metaal wordt dusdanig verwarmd door het plasma dat deze smelt. Hierdoor ontstaan sneden. Door te kiezen voor een zodanig hoge hoeveelheid plasma, wordt het tot smelten gebrachte materiaal meteen uit de snede verwijderd.

Wanneer kiezen voor plasma snijden? 

Plasma snijden is een veelgebruikte techniek van metaal snijden. De inbreng van warmte zorgt ervoor dat het materiaal smelt en verbrand, hierdoor wordt het metaal gescheiden. Deze techniek wordt vaak ingezet voor het uitsnijden van gewenste vormen uit staalplaat tussen de 3 en 35mm dik. Plasmasnijden is één van onze expertises binnen Snijtechniek Brabant. 

Voordelen van plasma snijden zijn:

  • Hoge snijsnelheid;

  • Uiterst nauwkeurig;

  • Weinig plaatvervorming;

  • Haakse sneden;

  • Amper nabewerking vereist (dus goede lasbaarheid).

Contact voor plasma snijden

Plasma snijden is 1 van onze expertises. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Informeer naar onze mogelijkheden! U kunt hiervoor terecht op onze contactpagina.

Aluminium frezen

Snijtechniek Brabant is al vanaf 1991 koploper op het gebied van jachtbouw en scheepsvaart. Inmiddels hebben ook andere sectoren ons weten te vinden. We combineren vakmanschap en innovatie-talent binnen de aluminium bewerking. Hierdoor zijn we in staat hoogwaardige aluminium werkstukken te leveren. Het bewerken van topkwaliteit aluminium is ons specialisme.`

Lees verder

Nesten en Coderen

Onze professionele werkvoorbereiders zorgen met hun jarenlange ervaring en expertise voor de meest gunstige indeling van uw platen. Door het efficiënt indelen van de gecreëerde aluminium onderdelen in de juiste plaat(nesten) wordt het materiaal optimaal gebruikt.

Lees verder

Profielen bewerken

De meeste onderdelen van een jacht of schip worden machinaal vervaardigd, alleen profielen worden op de scheepswerven vaak nog met de hand bewerkt. Dit is naast een lastige, ook een kostbare en tijdrovende klus. Dit nemen we graag voor u uit handen.

Lees verder
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.