Aluminium frezen is een duurzame keuze 

Een ecologische footprint achterlaten met aluminium frezen? De nieuwste freestechniek bij SB is niet alleen uiterst nauwkeurig, maar ook nog eens hartstikke duurzaam. Met de manier waarop wij aluminium frezen is er 30% minder energie nodig om het materiaal te verwerken. Er is geen verbranding van gassen, dus ook geen schadelijke uitstoot. Al het afval wordt volledig gerecycled. Op deze manier draagt Snijtechniek Brabant bij aan een beter milieu.

Snijtechniek Brabant | Aluminium frezen

30% minder energieverbruik en 100% recyclebaar

Aluminium is duurzaam van winning tot eindgebruik

Aluminium is het meest voorkomende metaal op aarde en wordt gewonnen uit bauxiet erts. Hierdoor wordt het in vergelijking met andere metalen niet snel schaars. Voor de winning van het metaal wordt jaarlijks 30 km2 aan nieuw oppervlak benut. Het grootste deel van dit oppervlak bestaat uit bosgebieden. Om de impact op het landschap te minimaliseren, worden formele rehabilitatieplannen uitgewerkt. Hierbij worden de gebieden zoveel mogelijk teruggebracht naar de oorspronkelijke staat.

Bij de productie van aluminium worden duurzame energiebronnen gebruikt 

De primaire productie van aluminium is een energie-intensief proces. Zo wordt 3,5% van de wereldwijde energieconsumptie benut door primaire aluminiumproductie. Het energieverbruik voor aluminium is echter sinds 1900 met 70% teruggedreven. Daarnaast worden steeds meer schone energiebronnen als waterkracht gebruikt. Zo produceert Rusal, de grootste aluminiumproducent ter wereld, voor 90% met hydro-elektriciteit.

Aluminium is duurzaam door de lange levensduur 

In eindgebruik is aluminium vooral duurzaam. Zo gaat aluminium tientallen jaren mee en ligt de ondergrens van de levensduur van aluminium in de bouwsector bij 60 jaar. De benodigde energie in combinatie met de lange levensduur maakt aluminium juist duurzaam. Naast de lange levensduur is het materiaal ook onderhoudsarm. Hierdoor vereist aluminium minder onderhoud dan andere metalen.

Aluminium heeft een lange levensloopcyclus

Aan het eind van de levensloop wordt het overgrote deel van aluminium gerecycled. Aluminium kan worden gerecycled zonder kwaliteitsafname. Dit maakt het materiaal nog duurzamer. Bovendien verbruikt de secundaire productie 95% minder energie dan de primaire productie. 

De lange levensloopcyclus maakt aluminium dus juist een zeer duurzame metaalsoort. Zo gaan tientallen jaren overheen voordat het materiaal aan het einde van zijn levensloop is. Wanneer aluminium het einde van de levensloop bereikt, wordt het overgrote deel gerecycled. Volgens The International Aluminium Institute is zelfs 75% van het aluminium wat ooit geproduceerd is nog steeds in gebruik.  

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Een duurzame partner in aluminium frezen, sb is jouw totaalleverancier. Voor al je vragen staan we voor je klaar. 

Neem contact op
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.